Čo robia hasiči, keď nehasia? + Test špeciálov Tatra

Na Slovensku je 118 profesionálnych hasičských staníc, v ktorých sú hasiči stále pripravení na zásah. Rozdelení sú do troch pracovných zmien A, B a C. V roku 2020 uskutočnili rekordný počet 34 913 výjazdov, čo je najviac minimálne od roku 2002, od kedy sa vedie podrobnejšia evidencia. Približne 40 percent výjazdov tvorili technické zásahy, štvrtina výjazdov bola k požiarom, pätina k dopravným nehodám. Zaujíma Vás, čo robia profesionálni hasiči, keď práve nie sú na výjazde? 

Počas dňa sa venujú teoretickej príprave a praktickému výcviku s technikou, údržbe hasičskej techniky, fyzickej príprave či samoštúdiu. V čase 22.30 - 05.30 majú hasiči služobnú pohotovosť, počas ktorej môžu spať. Aj vtedy ale musia byť pripravení uskutočniť výjazd do jednej minúty. Podrobnejšie opísali deň hasiča na Facebook stránke Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

????‍???? ČO ROBIA, KEĎ NEZASAHUJÚ ❓ Hasiči majú plno práce počas svojej služby, aj keď práve nezasahujú pri požiaroch,...

Uverejnil používateľ Hasičský a záchranný zbor Utorok 11. mája 2021

 

TEST ODOLNÝCH STRIEKAČIEK TATRA

Fanúšikom "hasičiny" a hasičom dávame do pozornosti aj zaujímavý diel relácie Autosalón na televízii Prima. Testovali v ňom extra odolné automobilové striekačky pre hasičov Tatra Triton a Tatra Titan. Hasičský a záchranný sbor Českej republiky ich bude mať pripravené v lokalitách Zbiroh, Jihlava a Hlučín, aby dokázali pokryť celé územie krajiny relatívne v krátkom čase.
Nové špeciály majú postupne nahradiť už nevyhovujúce hasičské tanky Spot-55. Tatra vyrába nákladné vozidlá od roku 1898. 
Diel Autosalónu s hasičskými Tatrami nájdete TU (video sa začne prehrávať po reklamách)